top of page

Centuries of games

Updated: Jul 22, 2019

A dublini Ír Nemzeti Múzeumban az első viking telepesek életét bemutató tárlaton van kiállítva ez a malomjáték, amely valószínűleg a VIII-X. századból származik.

Annak ellenére, hogy akkor nem egy iskolában használták, nagyon hasznosan elősegítette (többek között) a stratégiai tervezés, a kockázatvállalás és a kreatív gondolkodás készségeit. Mindezek a XXI. században is még mindig nagyon fontosak. Manapság hajlamosak vagyunk az iskolákban is inkább képernyőkön játszani, de fel kell ismernünk, hogy a hosszú távú fenntarthatóság érdekében korlátozott forrásokkal is képesnek kell lennünk tanítani.


This ancient game of Nine Men's Morris or mills is showcased at the National Museum of Ireland in Dublin, presumably dating back to the 8th to 10th centuries.

Although it was not used at a school back then, it was a useful way of learning the life skills of strategic planning, risk-taking, and creative thinking, among others. All of which are still important in the 21st century. Nowadays we tend to rely on screens to play games even at schools, but we need to realize that for long-term sustainability we should be able to teach with limited resources as well.




17 views0 comments

Recent Posts

See All

Doors

IT tools

bottom of page