top of page

The end is nigh / Közel az vég

Updated: Aug 20, 2019

Days 4-7

The course ended. We refreshed oor memory oan how to help students to communicate in a foreign language, including reading, writing, vocabulary, poetry, and pronunciation. It's difficult but rewarding to be reminded of what ye dinnae ken. Ah've also been convinced of using certain activities that ah haed previously decided not to dae.

Culturewise in the past couple o' days, ah've visited Scotland's cleanest train station and Culross (which is apparently famous for its medieval abbey and hooses, for the Red Lion pub, and for being the shooting location of the series Outlander). Plus, as ye can see, my Sco'ish is ge'ing be'er.

4-7. nap

A kurzus befejeződött. Felfrissítettük az emlékezetünket arról, hogy hogyan támogassuk a tanulók idegennyelvi kommunikácóját, ide értve az olvasott szöveg értését, az íráskészséget, a szókincset, a költészetet, és a kiejtést. Nehéz, de kifizetődő, ha emlékeztetjük magunkat arra, hogy mit nem tudunk. Sikerült meggyőzni arról, hogy olyan feladatokat is kipróbáljak, amelyeket korábban nem akartam kipróbálni.

Ami a kultúrát illeti, az elmúlt néhány napban meglátogattam Skócia legtisztább vasútállomását és Culrosst (amely hírnevét a középkori apátságnak és házaknak, a Red Lion pubnak, és az Outlander c. sorozat forgatási helyszínének köszönheti). Ráadásul -- bár a magyar változatból ez nem derül ki -- a skót angolom is fejlődik.

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page